Social-profit marketing

Marketingtips voor non-profitorganisaties

Over deze blog

Dag in, dag uit leveren medewerkers van de sociale en publieke sector prachtig werk. De nieuwe professionals zoeken naar manieren om de doelgroepen beter te bereiken en te motiveren.

Dagelijks worden ze in hun werk geconfronteerd met de vragen: Hoe kan een organisatie ervoor zorgen dat haar aanbod een aantrekkingskracht krijgt in de ogen van de doelgroep zodat het publiek overtuigd wordt om dit te gebruiken?

Hier ligt de uitdaging voor marketing. Marketing reikt instrumenten aan om de gedragsverandering bij grotere doelgroepen te bevorderen door toepassing van marketingtechnieken.

Marketing hoeft niet duur of tijdrovend te zijn. Soms zijn eenvoudige dingen, zoals een andere focus leggen of een andere communicatiestijl, al voldoende om een groter effect te behalen.

Op deze blog vind je praktische tips om je kennis zo in te zetten en naar de doelgroep over te brengen dat je doelgroep zich aangesproken voelt.

 

Advertenties

2 reacties op ‘Over deze blog

 1. lariska,
  ik heb met veel interesse jou artikel gelezen over marketing in sociale economie. Ik werd begin 2015 getrokken door de zelfdoding van mijn zoon Benoit 22 j die totaal onverwacht uit het leven stapte. Ik wil dit verdriet een positieve invulling geven, voor andere jongeren. Zelfdoding is een complex maar niet te onderschatten probleem in vlaanderen. In Nl 10/100.000 inwoners in belgie 19/100.000 inwoners stappen uit het leven. De jongeren 15-25 zijn de meest kwestbare leeftijdscat.
  De vzw Tout Bien onder beschermschap van Minister J Van Deurzen werd opgericht in juni 2016. we hebben het landschap in kaart gebracht er bestaat veel doch de taboe rond deze problematiek willen we doorbreken dit moet bespreekbaar worden. Inmiddels voeren we besprekingen met de VRT, hebben we een akkoord met de Voetbalbond Rode duivels, werken we samen met Proximus rond een aantal practische acties, het HLN is media partner, Meter Barabara Sarafian…….
  Maar wat is mis is een goede partner die ons kan ondersteunen bij de marketing voor de non profit organisaties. In Nederland staat men daar volgens mij verder. Dit is wat we nodig hebben hier in Vlaanderen we moeten de “dots” verbinden en met communicatie kunnen we komen door goed te luisteren naar de jongeren tot een gedragswijziging.
  Te veel om te vertellen hier graag had ik jou eens gesproken.
  Je kan mij bereiken op 0475/282328 of jeanlouis.coppers@crion.com
  Alvast bedankt om jou kennis te delen met onze passie.

  Like

  1. Beste Jean, Hartelijk dank voor uw positieve feedback! Het zijn ook de redenen waarom ik het doe! Helaas kan ik door mijn werkactiviteiten geen extra opdrachten aannemen. Maar u kan deze blog volgen voor inspiratie. Ik wens u nog heel veel succes met uw nuttig en belangrijk werk! Groeten, Larisa

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s