Als een kleine organisatie kan het soms lastig zijn om tussen al het marketinggeweld de aandacht te trekken. Hoe krijg je dit zonder (veel) marketingbudget voor elkaar?

Gelukkig zijn er onbeperkte mogelijkheden van internetmarketing die je helpen om de beschikbare middelen en tijd optimaal in te zetten voor een maximaal resultaat.

Hier zijn enkele van mijn favoriete tools, die ook de meeste professionals gebruiken. En het leuke is dat ze allemaal gratis zijn.

#1  Start a Fire

Post jij regelmatig links naar andere websites dan de jouwe op sociale media? Dankzij de Start a Fire kan je organisatie nu zelf profiteren van bezoekers die je naar andere websites stuurt.

Deze tool maakt onderaan de pagina, die je gedeeld hebt, een blokje met links naar je eigen artikel, blog, website, … Met andere worden als je content van anderen deelt, blijf je je eigen content promoten.

 

 

#2 Sniply

Ook deze tool helpt je om, net zoals Start a Fire, bezoekers naar je eigen website te sturen bij elke link die je deelt via sociale media. Wat deze tool nog extra interessant maakt is dat je het gedrag van websitebezoekers kan analyseren.

 

 

#3 PushCrew

Deze tool laat websitebezoekers zich met een muisklik aanmelden voor notificaties van je website.

 

 

#4 SumoMe

Dit is een perfecte tool om je mailingslijst te doen groeien via een pop-up inschrijvingsformulier op je website.

 

 

#5 Hotjar

Ben je benieuwd naar hoe websitebezoekers je website gebruiken? Waar ze klikken, hoever ze scrollen enz.? Deze tool kan je laten zien hoe je websitebezoekers zich gedragen op je website.

 

 

#6 Slack

Slack is een gratis chat- en communicatietool. Het platform is zeer geschikt voor de wat kleinere (project)teams en heeft als grote voordeel dat het andere veelgebruikte apps als Dropbox, MailChimp, enz. ondersteunt. Alle berichten en e-mails komen op één plaats en worden gebundeld per onderwerp.

 

 

#7 MailChimp

Digitale nieuwsbrieven zijn een geweldig direct marketinginstrument. De online mailinglistsoftware zoals MailChimp maakt het voor iedereen mogelijk om mooi opgemaakte nieuwsbrieven te versturen en het resultaat te analyseren. Mailchimp is gratis te gebruiken tot 2000 abonnees.

 

email marketing

 

#8 Customer Relationship Management (CRM) van HubSpot

Een CRM-systeem is een must voor elke marketeer. Deze gratis tool biedt basismodaliteiten aan om alle interacties met je prospecten en klanten bij te houden.

 

 

#9 Google

Google is veel meer dan alleen een zoekmachine. Google biedt heel wat modaliteiten aan die waardevol kunnen zijn voor een marketeer. Hier een paar van de meest bekende tools:

Veel organisaties doen al onbewust aan inbound marketing en weten hoe belangrijk het is om vindbaar te zijn op het wereldwijde web. Wat veel organisaties niet weten is dat ze via Google Mijn Bedrijf (vroeger Google Places) gratis reclame kunnen maken op internet.

google mijn berijf

Door je organisatie aan te melden vinden mensen je sneller terug tussen de zoekresultaten en op Google Maps.

Nog een andere leuke, maar vaak nog onbekende, tool om snel en efficiënt op de hoogte te blijven van trends en nieuws in jouw sector of om in de gaten te houden wat er allemaal over jouw organisatie op het net gezegd wordt is Google Alerts.

Dankzij  Google Grants kunnen non-profit organisaties gratis adverteren op Google. Deze tekstadvertenties staan boven en onder de zoekresultaten. Om in aanmerking te komen voor deze gratis advertenties moet een organisatie wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

google_grants

 

#10 Canva

Canva is een gratis design tool voor mensen die niets van design kennen. Elke organisatie heeft regelmatig een passende afbeelding, banner of flyer nodig. Met Canva maak je in een handomdraai de mooiste designs voor sociale media, nieuwsbrieven, blogs, …

Canva

 

Tot slot

Je organisatie promoten zonder veel geld uit te geven is niet gemakkelijk. Maar met deze tools en een beetje creativiteit kom je al een heel eind.

Ontvang elke maand praktische tips over hoe jij een betere sociale marketeer wordt. Deze tips krijg je automatisch en als eerste in je inbox.

Advertenties